Studie.no

Studier i Italia

Italia er et vakkert land med berømte byer, vakre landsbyer, strender og fjellområder. Italia har fantastiske kunst- og arkitektur-skatter.

Christopher Columbus som oppdaget Amerika, kom fra Genova. Verona er byen der Shakespeare’s ’Romeo and Julie’ levde og døde, i Firenze oppsto den italienske renessansen og i Roma ligger ruinene fra Romas gyldne fortid midt i byens sentrum.

Livet som student i Italia

Boligforhold

De fleste universitetene i Italia har ikke studenthybler på universitetsområdet, men universitetene har vanligvis et boligkontor hvor du kan få informasjon om leie av studentboliger, noe som vanligvis er billigere enn å leie på det private markedet.

Det italienske kjøkken

I det italienske kjøkken varierer tradisjonene fra en by eller landsby til den neste. På reiser i Italia kan du spise regionale spesialiteter på steder hvor de serverer tradisjonell mat. Se etter «trattorie» i de mindre byene, der kan du få en virkelig smak av det lokale. Italia har et stort utvalg av restauranter av alle typer, og prisene varierer tilsvarende.

Fritid

Tradisjonelle festivaler er viktige hendelser i alle byer og landsbyer. Uansett hvor du bor bør du finne ut hva den lokale festival-kalenderen har å by på. Karneval blir feiret over hele Italia i februar eller mars hvert år. Det mest berømte karnevalet er i Venezia hvor mennesker fra hele verden kommer for å være med i feiringene med kostymer og masker – akkompagnert av musikk og fyrverkeri. En stor del av verdens kunstarv finnes i Italia. Det er en lang rekke muséer og kunstgallerier hvor du vil finne spennende ting.

Transport

Offentlig transport er vanligvis billig og effektiv, og antagelig den beste måten å se itaienske byer på, siden bensin, motorveiavgift og parkering er ganske dyrt i Italia. Billetter selges ikke underveis, men må kjøpes på forhånd, vanligvis i tobakks- og aviskiosker.

STUDIENE

Den akademiske kalender

Det akademiske året består av to semestre. Det første semesteret begynner i september/oktober og slutter i januar/februar. Det andre semesteret starter i februar og slutter i juli. Start- og sluttdato varierer fra universitet til universitet.

Undervisning

Undervisningen foregår for det meste i store auditorier, men dette varierer med studium og nivå. Selvstudium er en viktig del av studiene i Italia.

Ingen studiesteder funnet.
Educat Tyskland ABC
Nettstudier i Norge

Blir du sjakkens neste Magnus Carlsen? 🔥 Lær av Stormestere og nå nye høyder – klikk her!