Studie.no

Informasjon og fakta om høyere utdanning

Folkehøgskolene er populære. Der kan ungdom finne ut mer om hva de vil, hva de er gode til og hvor interessene ligger. På en folkehøgskole kan du få anledning til å prøve noe helt nytt sammen med andre. Folkehøgskoler har eksistert i Norge siden sist på 1800-tallet. Det var den danske folkeopplyseren Grundtvig som fikk ideen og satte den ut i livet. Skolen skulle utvikle menneskene, de skulle ikke bare være passive mottakere slik de var i den alminnelige skolen. I Norge finnes mange folkehøgskoler over hele landet, noen er kristelige, andre er frisinnede. De forskjellige skolene kan ha svært forskjellig profil, det gjelder å finne en skole med fag og omgivelser som passer for akkurat deg.

Folkehøgskolen gir deg et år til utvikling, der arbeidet og samværet med andre står i sentrum. Et år uten eksamener, men med helt andre utfordringer.

Sjakklinja ved Grenland Folkehøgskole

Fordyp deg i sjakk, og bli veiledet av en Internasjonal Stormester og en Internasjonal Mester. En unik mulighet til å utvikle spilleferdighetene dine, både som nybegynner og erfaren. Våre sjakktrenere møter deg der du er, og hjelper deg med å finne verktøyene du trenger for å nå dine mål.

Nettstudier i Norge

Blir du sjakkens neste Magnus Carlsen? 🔥 Lær av Stormestere og nå nye høyder – klikk her!