Studie.no

HOTELL OG REISELIV (TURISME)

Faget gir grunnleggende kunnskap om reiselivsnæringen, med innføring i attraksjons- og opplevelsesutvikling, markedsføring og prosjektledelse. Du kan jobbe med produktutvikling innen det naturbaserte reiselivet, eller drive egen virksomhet og formidle bærekraftige naturopplevelser. Du kan også ta en utdanning i hotelledelse og opplevelsesutvikling. Språkkunnskaper er en vesentlig del av det som kreves i dette faget.

Hotellsjef

Som hotellsjef har du ansvar for daglig drift og planlegging rundt virksomheten på hotellet, både økonomisk og administrativt. Gode relasjoner med reiselivskonsulenter og reiseledere, guider og andre innen turist- og hotellnæringen er viktig.

Hovmester

Som hovmester har du en overordnet stilling innenfor serveringsbransjen med arbeidsplass på restaurant, hotell eller øvrige serveringssteder. Hovmesteren er arbeidsleder for servitørene i en restaurant eller på et hotell, og har det overordnede ansvaret for gjestene.

Reiselivskoordinator

Som reiselivskoordinator har du en spesialisering innen reiselivsbransjen som innebærer kundebehandling, rådgivning og veiledning om reiser og reisemål. Du er bedriftens ansikt utad, og planlegger og gjennomfører aktiviteter og opplevelser, koordinerer transport og overnatting, og beregner pris.

Skoleoversikt:
Skoleregister nye kategorier
Skolested:
Fylke
Nettstudier i Norge

Blir du sjakkens neste Magnus Carlsen? 🔥 Lær av Stormestere og nå nye høyder – klikk her!