Studie.no

Studier i Frankrike

Mange av Europas mest innflytelsesrike forfattere og filosofer kommer fra Frankrike. Descartes og Pascal i det 17. århundre, Rousseau og Voltaire i det 18., Baudelaire og Flaubert i det 19. og Sartre og Camus i det 20. århundre. Blant franske malere finner en Renoir, Monet, Cezanne, Gauguin, Matisse og Braque, for å nevne noen.

Frankrike er også berømt for sine sterke kulinariske tradisjoner. Frankrike produserer 250 forskjellige oster, og noen av verdens mest anerkjente viner. 

Høyere utdanning

Høyere utdanning i Frankrike er inndelt i ’grandes écoles’ og universiteter. ’Grandes écoles’ blir regnet som mer prestisjetunge enn universitetene og det er stor konkurranse i utvelgelsesprosessene.

Grandes écoles

’Grandes écoles’ er høyere utdanningsinstitusjoner utenfor det etablerte rammeverket for statlige universiteter. De er vanligvis fokusert på et enkelt studieområde, slik som ingeniørfag eller forretningsfag. De har moderat størrelse, og er ganske selektive i sine studentopptak. De er kjent for å være prestisjetunge, og har tradisjonelt utdannet de fleste av Frankrikes forskere og ledere.

Educat Tyskland ABC
Nettstudier i Norge

Blir du sjakkens neste Magnus Carlsen? 🔥 Lær av Stormestere og nå nye høyder – klikk her!