Maritime fag, Offshore

Dekksoffiserutdanningen
Dekksoffiserutdanningen er for deg som har fullført videregående skole eller har flere års praksis i relevante yrker. Utdanningen gir deg en solid faglig grunnmur og spesialiserer kompetansen din ytterligere innen alle fagfelt knyttet til dekksoffiserrollen. Studiet varer i to år og gir 120 studiepoeng fordelt over fire semestre.
Studieinnhold og læringsutbytte: Navigasjon, last håndtering, stuing og skipsteknikk, kontroll av skipets drift og omsorg for personer om bord, GMDSS (GOC), maritim engelsk, fysikk, matematikk, norsk kommunikasjon.
Etter endt utdanning og kadettperiode er du kvalifisert til å starte som styrmann og kan med nødvendig fartstid og erfaring søke Dekksoffisersertifikat klasse 1 (D1). Utdanningen er i tråd med STCW-konvensjonen og NOKUT-godkjent.

Maskinoffiserutdanningen
Maskinoffiserutdanningen er perfekt for deg som ønsker å ta kontrollen over høyteknologiske skip. Dette toårige, heltidsstudiet gir også 120 studiepoeng og forbereder deg på en karriere som maskinist.
Studieinnhold og læringsutbytte: Maskineri, elektriske og elektroniske anlegg og kontrollinstallasjoner, kontroll av skipets drift og omsorg for personer om bord, vedlikehold og reparasjoner, skipsteknikk og skipets stabilitet, maritim engelsk, fysikk, matematikk, norsk kommunikasjon.
Utdanningen gir deg teoretisk kompetanse til å søke Maskinoffisersertifikat klasse 1 (M1) etter relevant fartstid og erfaring. Den følger STCW-konvensjonen og er NOKUT-godkjent.

Offshore
Fagskolestudier innen petroleumsfag tilbyr spesialisering i boring, brønnservice, havbunnsinstallasjoner og petroleumsproduksjon. Studiet er tilpasset deg som ønsker å kombinere utdanning med arbeid, og det varer over seks semestre (tre år). Utdanningen er delt inn i innledende og spesialiserte emner.
Studieinnhold og organisering: Innledende emner (1-3 semestre): Matematikk, fysikk, norsk og engelsk, HMS, petroleumsgeologi, materiallære, brønndesign, produksjonsteknikk, brønnkontroll, brønnvæsker, reguleringsteknikk og vedlikeholdsstrategi. Tverrfaglige eksamener etter hvert semester.
Spesialisering (4-6 semestre): Ledelse, økonomi og markedsføring, spesialiseringsfag innen boring, brønnservice, produksjon eller havbunnsinstallasjoner.
Hovedprosjekt med skriftlig oppgave og muntlig eksaminasjon.
Studiet tilpasses skiftordninger offshore, med undervisning organisert i moduler på to uker. Dette gir fleksibilitet for offshore-arbeidere. Det kreves enten fullført videregående utdanning med relevant fagbrev eller opptak gjennom realkompetansevurdering.

Karrieremuligheter
Etter fullført fagskole kan du kvalifisere for ledende stillinger innen bore- og brønntjenester. Studieveileder og faglærere er tilgjengelige for råd og veiledning underveis i studiet. Utdanningen er offentlig godkjent og gir mulighet for opprykk til høyt betrodde posisjoner i offshoreindustrien.
Samlet gir disse fagskolestudiene en solid plattform for en spennende og utfordrende karriere til sjøs og i offshoreindustrien, med høyt anerkjent sertifisering og muligheter for videre utdanning.

Blir du sjakkens neste Magnus Carlsen? 🔥 Lær av Stormestere og nå nye høyder – klikk her!