Kunstskolen i Rogaland

Om skolen

Studiemuligheter

Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews. Iterative approaches to corporate strategy foster collaborative thinking to further the overall value proposition. Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via workplace diversity and empowerment.

Mulighetene:

Kunstskolen i Rogaland (KiR) gir en 2. årig tverrfaglig utdannelse. Prosjektperiodene varer fra 1 til 4 uker hvor man konsentrere seg fulltid om et tema eller en teknikk. Underviserene er billedkunstnere og spesialister innen det de underviser i. De fast ansatte jobber deltid (max. 50 % stilling) og halvdelen er gjestelærere fra inn og utland, dette gjør skolen dynamisk. Vi ønsker at Kunstskolen skal være utadvendt og studentene deltar i flere utstillinger o.l. før utdanningen avsluttes med en avgangsutstilling som de siste årene har vært ved galleri Kulturtorget på Sølvberget Stavangers Kulturhus. KiR introduserer til tradisjonelle billedkunstneriske teknikker og gir en innføring i samtidskunstens metoder og intensjoner. Studentene våre blir selvstendige kunstnere eller fortsetter studiene ved en Kunsthøyskole med billedkunst, kunsthåndverk, design, arkitektur, eller filmskole, tegneserieskole, noen kombinerer utdannelsen med andre fag og blir innovative medarbeider i næringslivet. Vi anbefaler alle å begynne med en kreativ utdannelse og utforske sitt skapende potensiale.
Stavanger er Europeisk Kulturhovedstad i 2008. Byen har en fantastisk utvikling i kulturlivet. De neste par årene er Stavanger byen for deg som er interessert i kunst og kultur. Studentene har eget nøkkelkort, de kan arbeide på skolen frem til kl. 11 – 7 dager i uka. Studentmiljøet er godt, de arbeider lange kvelder sammen, har filmkvelder og andre arrangement. Det er to studieturer i året, i 2007 planlegger vi å reise til Berlin, Dokumenta utstillingen i Kassel (hvert 5. år) og Münster (stedspesifikk kunstprosjekter hvert 10. år) i begynnelsen av året. På våren reiser vi til en kunstmetropol; New York, London eller Berlin.

Kontaktinfo:

Fylke: Rogaland
TLF:51 51 00 00

Bildegalleri